BEFORE

AFTER

Lightroom


Ik start liever altijd eerst met lightroom voor mijn kleuren, witbalans, en belichting goed te krijgen voor ik het overbreng in photoshop. Het kan natuurlijk ook in acr in photoshop zelf, maar persoonlijk gebruik ik liever lightroom dan adobe camera raw.

Lightroom

  • Bijsnijden. Ik start altijd eerst met het bijsnijden van de foto (als het nodig is) voor ik begin.
  • Lens correctie. Lens correctie is standaart ingeschakelt in lightroom en 9/10 zet ik die meteen uit omdat ik hou van de natuurlijke vigneting van de lens.
  • Witbalans. Dit is voor mij de cruciale tool voor perfecte skin tone's! Ik start in de meeste gevalen met de dropper (die je bij de witbalans kan terug vinden) en click ik ermee op iets ik weet wat wit hoort te zijn. daarna fine tune ik de witbalans naar mijn voorkeur.
  • belichting & kleur. Ik gebruik daarvoor mijn presets en fine tune ik deze.
  • edit verder in photoshop

Photoshop


Eenmaal in photoshop maak je best direct een copie van je layer dit doe je door ctrl+J te gebruiken.

  • Photoshop sky replacement tool. Click op je foto daarna ga je naar "edit" en click je op sky replacement. dan krijg je een een preview window waar je kan kiezen uit verchillende luchten. je kan ook je eigen luchten toevoegen in photoshop.
  • De lucht. eenmaal je klaar ben met je aanpassingen met de sky replacement tool window. zal de lucht er nog redelijk wat onrealistisch uit zien. En dat komt om dat de lucht nog scherp is en normaal in de realiteit niet het geval is.
  • Gaussian blur. maak je lucht onscherp door je lucht e selecteren en daarna naar filter te gaan blur > gaussian blur. tussen 3 en 4 is goed
  • origenele lucht. om het nog natuurlijker te maken haal je best een beetje originele lucht naar boven door de opacity van je nieuwe lucht een beetje te verlage naar 90% of minder.
  • bonus. om het helemaal af te maken heb ik een lichtbron toegevoegd van lens distortion clasic light hits