Ah, de familie fotoshoot met de kleintjes.


Of het nu je eerste shoot met je kinderen is of je tiende, één ding zal altijd waar blijven: je zult nerveus zijn.


En dat is helemaal oké! Ik begrijp het, je hebt deze sessie maanden van tevoren geboekt, je wilt de ideale beelden die deze fase van je leven zouden herdenken, en je voelt de druk om alles perfect te laten verlopen.


Maar zoals we allemaal weten (inclusief ik, maak je daar maar geen zorgen over), kinderen zijn hun eigen kleine mensen, met hun eigen plannen en ideeën, en het kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn om ze opgesloten te houden.


Om je gerust te stellen en ervoor te zorgen dat je een goede tijd hebt tijdens de sessie, heb ik de beste tips voor het binnenhalen van je kinderen op een rijtje gezet:

1 Haal uw kinderen van tevoren aan boordVoorbereid zijn is de beste strategie. Ga ongeveer een week of twee voor de geplande shoot met je kleintjes zitten en praat met ze. Vertel ze over de shoot, hoe belangrijk het is en hoe leuk het gaat worden. Probeer ze echt op het idee te verkopen!Praat over hoe belangrijk het is dat ze zich gedragen en luister naar de aardige fotograaf meneer (maak ze zeker niet bang door te zeggen dat ik gemeen en streng ben haha). Overweeg om daarna een familie-uitje te plannen naar een plek waar ze misschien van kunnen genieten, of het nu de bioscoop is of hun favoriete eetgelegenheid.2 Betrek ze erbijZoals ik al eerder zei, uw kinderen zijn hun eigen kleine mensen. En als ze als zodanig worden behandeld, zullen ze zeker meer geïnvesteerd en geïnteresseerd zijn in de sessie.


Betrek ze bij de planning en het proces. Laat ze een deel van de kleding kiezen die ze zullen dragen. Vraag hen of er een bepaalde pose is die ze willen aanspreken. Laat ze hun favoriete item of speeltje kiezen en meenemen.3 Doe gek, heb plezier en neem pauzes!Wat is het nut van professionele foto's als iedereen die erop wordt afgebeeld er ellendig en gespannen uitziet?Dus doe eens gek! Ren rond met je kinderen, maak grapjes, raap ze op en draai ze rond! Vergeet niet tussendoor even een korte pauze te nemen en laat ze, en jezelf, er gewoon zijn!We hebben genoeg tijd voor wat klassieke, poserende foto's. Veel plezier en ik zal ervoor zorgen dat de energie van uw gezin omlijst zoals het werkelijk is. Op deze manier is iedereen ontspannen en een goed gevoel bij het zien van de "serieuze" foto's.4 Als al het andere faalt - gebruik steekpenningenOké, dus je hebt alles geprobeerd en ze zijn nog steeds niet zo happig op het hele "meneer met een camera die foto's van ons maakt", ding.Wel... geef ze iets waar ze WEL in geïnteresseerd zijn. Een beloning of traktatie kan alles zijn wat ze nodig hebben om zich goed te gedragen. Hetzelfde bioscoopuitje of dezelfde lekkernijen kun je alleen krijgen als ze zich gedragen. Wanneer zullen ze het weten? Wanneer de shoot is afgelopen! Een beetje anticipatie heeft nooit iemand kwaad gedaan.PS Ik ga gewoon om een ​​gunst vragen - bewaar elke beloning met plakkerige vingers of vlekopwekkende tot na de shoot!5 Wees niet bang, er is een professionalHou er reken mee: dat het niet jouw taak is om je kinderen te vertellen dat ze moeten glimlachen, rechtop moeten zitten of moeten blijven zitten. Het is aan mij. Je doet gewoon mee aan een fotoshoot, net als zij.Ik zal ervoor zorgen dat ik met hen praat, en met jou, je familie zal begeleiden, terwijl ik ervoor zorg dat iedereen ontspannen is en plezier heeft.Ik ben hier eerder geweest en ik weet wat ik moet doen. Het enige wat jij hoeft te doen is te laten zien en er goed uit te zien en ik zorg voor de rest. Dus wees gerust, je geest, je bent niet alleen - we doen dit samen!