freeeeebbiiieee's


na jaren proberen en mislukte pogingen ben ik tot mijn eigen stijl gekomen waar ik op verliefd ben en naar op zoek was! ik fotografeer al op film sinds ik 12 jaar ben op kodak wegwerp camera's en daar is mijn passie en liefde voor de kleuren, textuur en gevoel voor film gekomen. ik hou ervan dat ik mijn foto's een gevoel van warmte, emotie en liefde kan doorgeven aan mijn klanten, zodat ze hetzelfde voellen wat ik voelde tijdens die sessie!

before

after

hoe heb ik deze foto bewerkt en wat is mijn geheim.


ik zeg altijd licht, licht,licht er is niets belangrijkers dan goed licht! daarom ben ik altijd opzoek naar het perfecte licht en waar ik die kan vinden. nu met deze foto had ik een afspraak om 11u bij de drukker en net voor ik ging vertrekken zag ik dat licht! ik had direct mijn camera uitgehaald en beginnen fotograferen. ik heb mijn dochter zijwaarst geplaatst met de lichtbron aan haar rechterzijde dat zorgde voor mij voor meer diepte en contrast!


nu de nabewerking

eerst en vooral dit is een preset met de bedoelingen om ervan te leren! want ik ga eerlijk zijn ik heb zelf vroeger presets gekocht toen ik begon en daar heb ik enorm van geleerd! ik raad aan als je deze preset gebruikt dat je elk tab appart uitschakel zo dat je kan zien wat dat wat doet!

de grootste magie gebeurt bij de kleuren curve. en daar heb ik veel tijd in gestoken omdat ik daar mijn perfecte huidtonen en blauwe schaduwen uithaal. daarnaast heb ik bij de andere sectie's lichte aanpasingen gedaan. als ik je een tip mag geven die ooit mij was gegeven is "als je skintone's perfect is komt de rest vanzelf op zijn plaats" .


nu een beetje uitleg over hoe je met deze preset werkt.

bij het aanbrengen van de preset moet je enkel de witballans juist zetten het groenne en margenta moet op de 1% juist staan want te margenta verprutst de huidtonen en te groen is ook niet mooi. pas op de in die preset heb ik mij enkel gefocust op skintone's niet op andere kleuren in de hsl tab.


hopelijk kunnen jullie er veel uit leren want dat is hoe ik geleerd hebt hoe alles werkt en wat wat doet in lightroom.


de instalatie

om de preset toe te voegen in je lightroom open je lightroom en ga je naar ontwikellen daarna zie je links bij je huidige preset tab een + druk er op en importeer de preset succes!